Rondje Utrecht

16,34 km

0:58 uur

288 kcal

97 m

Fietsen zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van Utrecht. De kleine, gezellige weggetjes en steegjes en de vele bruggetjes over grachten vormen een perfect decor voor fietsers, dus het is niet gek dat dit vervoersmiddel zo populair is in deze stad. Deze route neemt je mee door het centrum van Utrecht naar de groene gebieden een stukje buiten de stad.


Fort Vechten en Fort Rhijnauwen
Het startpunt van deze route ligt op een parkeerplaats in het centrum van Utrecht. Vanuit hier fiets je naar het buurtschap Wayen dat bestaat uit boerderijen en lintbebouwing. Vervolgens fiets je door groene gebieden naar het plaatsje Vechten. Voordat je Vechten inrijdt heb je een prachtig uitzicht over Fort Vechten, het op één na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort is maar liefst 17 hectare groot en het werd gebouwd tussen 1867 en 1870. Een stukje verder op de route kijk je uit over Fort Rhijnauwen. Ook dit fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Afsluiten met een hapje en een drankje
Vervolgens fiets je door het centrum van Utrecht terug naar het beginpunt van de route. Na je fietstocht kun je dan even lekker langs de grachten slenteren of op een terrasje neerstrijken voor een hapje en een drankje. De mogelijkheden zijn eindeloos in Utrecht.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een militaire verdedigingslinie die werd gebruikt tussen 1815 en 1940. Water werd bij deze verdedigingslinie gebruikt als bescherming tegen de vijand door gebieden onder water te zetten. De Waterlinie is 85 kilometer lang. Een bezoekje aan een van de forten van de waterlinie is zeker de moeite waard. Je waant je als vanzelf in een andere tijd als je hier rondloopt.

Fietsen huren

  • E-bike
    E-bike
    € 25,00
  • Stadsfiets
    Stadsfiets
    € 7.00