Utrecht behoeft geen krans

44,52 km

2:36 uur

785 kcal

268 m

Maak kennis met het vele moois dat Utrecht je te bieden heeft: een historisch stadscentrum, statige bossen en weidse polders. Ook het unieke fortdorp Blauwkapel ligt op je route.

De laatste der Mohikanen
Net als goede wijn behoeft ook het oude stadscentrum van Utrecht geen krans. Met zijn authentieke sfeer en vele oude panden is het altijd een belevenis om hier te fietsen. Je ziet onder meer Rijn en Zon, een korenmolen die in 1913 nog in een landelijke omgeving verrees. Ooit stonden in Utrecht tientallen molens, Rijn en Zon is een van de twee nog overgebleven exemplaren.

De polders van de Kromme Rijn
Buiten Utrecht rij je over oude dijkjes door de weidse polders van de Kromme Rijn. Het zal je verbazen hoe rustig het zo dichtbij Utrecht kan zijn. Al van verre zie je de uit 1882 stammende korenmolen Rijn & Weert aan de horizon opdoemen. Net als de Utrechtse Heuvelrug die je bij Zeist een stukje op fietst. Aan de bosrand van landgoed Beerschot eindig je deze mooie dag in stijl met een maaltijd en overnachting bij Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht

Blauwkapel: van dorp tot fort
De route leidt je langs twee forten uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Behalve langs Fort Voordorp rij je ook langs Fort Blauwkapel, een van de grootste forten uit de waterlinie. Het fort is in 1821 gebouwd rondom het dorpje Blauwkapel. Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw verloor Blauwkapel zijn militaire functie, het is nu een beschermd dorpsgezicht. In het dorpje is het vijftiende-eeuwse kerkje Den Blauwen Capel nog steeds in gebruik. Wil je meer ontdekken van deze fraaie regio? 

Je kunt bij onze een stadsfiets of een E-bike huren voor u aan u tocht gaat beginnen.

Fietsen huren

  • E-bike
    E-bike
    € 25,00
  • Stadsfiets
    Stadsfiets
    € 7.00

Wijziging openingstijden vanwege Coronavirus

Door alle omstandigheden met omtrent het Coronavirus. Hebben we gewijzigde openingstijden. De nieuwe tijden zijn: 

maandag: 12:00 – 18:00 uur;
dinsdag:  10:00 – 18:00 uur;
woensdag: 10:00 – 18:00 uur;
donderdag: 10:00 – 18:00 uur;
vrijdag: 10:00 – 18:00 uur;
zaterdag: 10:00 – 18:00 uur;
zondag: 12:00 – 17:00 uur;

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen als er veranderingen zullen zijn.
We hopen u snel te kunnen helpen in de winkel

heeft u nog vragen neem dan contact met ons op.