Skip to content Skip to footer

Utrechtse Culinaire Fietsroute: Smullen in de Stad

Utrecht staat niet alleen bekend om zijn prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden, maar ook om zijn bruisende culinaire scene. Verken de stad per fiets en ontdek enkele van de lekkerste culinaire bestemmingen. Hier zijn enkele eet- en drinkgelegenheden om uw smaakpapillen te verwennen:

Culinair Utrecht

1. De Bakkerswinkel: Begin uw culinaire reis bij De Bakkerswinkel, waar ambachtelijke broden en heerlijke taarten worden geserveerd. Fiets naar deze gezellige plek voor een uitgebreid ontbijt of brunch. Onze tip: Probeer hun beroemde scones met clotted cream en jam.

Café Olivier

2. Café Olivier: Café Olivier is een Belgisch biercafé gevestigd in een voormalige kerk. Fiets naar deze unieke locatie en geniet van een uitgebreide selectie Belgische bieren en heerlijke gerechten. Onze tip: Proef hun stoofvlees met frieten voor een authentieke smaakervaring.

3. Broei: Broei Utrecht is een creatieve ontmoetingsplaats waar gezonde en duurzame gerechten worden geserveerd. Fiets naar deze plek voor een lichte lunch of biologische koffie. Onze tip: Bestel een seizoensgebonden salade voor een frisse smaak.

De Rechtbank

4. De Rechtbank: De Rechtbank is gevestigd in een voormalig gerechtsgebouw en biedt een elegante setting voor diner. Fiets naar deze historische locatie en geniet van moderne Europese gerechten en ambachtelijke cocktails. Onze tip: Reserveer een tafel in de prachtige binnentuin.

5. Meneer Smakers: Meneer Smakers staat bekend om zijn heerlijke hamburgers met creatieve toppings. Fiets naar een van hun vestigingen voor een smakelijke burgerpauze. Onze tip: Probeer de “Goeie Meneer” met geitenkaas en honing.

Fietsen en smullen gaan hand in hand in Utrecht, en deze culinaire hotspots bieden een scala aan smaken om van te genieten. Dus stap op uw fiets en ontdek de diverse culinaire geneugten van de stad! 🚲🍔🍻

Leave a comment